Příměstské tábory 2016

 

Spolek Za Opavu v letních prázdninových měsících uskutečnil již 2. ročník zážitkových příměstských táborů, které opět soustřeďovaly svou pozornost k přírodnímu a kulturnímu dědictví našeho regionu.

Mladší děti si dosyta užily řádění v Alžbětině zahradě. Zahradní táboráček se celý týden věnoval růstu, a to od zkoumání žížal a hlíny, přes klíčení semínek, péči o rostlinu a konečnou sklizeň plodů. Nechyběly oblíbené muzikohrátky, pohybové hry, zábavné pokusy, procházky a výtvarné aktivity.

Pro starší děti ve věku 7-12 let jsme zorganizovali týdenní program, při kterém jsme každý den putovali za jiným zámeckým areálem. Zámecký tábor se zaměřil na objevování šlechtických sídel Opavska v Raduni, v Hradci nad Moravicí, v Opavě, Stěbořicích a Radkově. Při svém putování jsme poznali také obce Žimrovice, Zlatníky a Dubovou, kde jsme rovněž navštívili hrad Vikštejn.

Oba tábory můžeme právem považovat za zdařilé: děti, lektoři i rodiče byli spokojení, počasí bylo krásné. Čas smysluplně věnovaný dětem se vždy zúročí. Děkujeme proto všem, kteří nám s organizací akce pomáhali a všem těm, kteří se nezdráhali do našeho programu zapojit. Zvláštní poděkování patří Obci Stěbořice a panu Karlu Kosterovi, Slezskému zemskému muzeu, Okresnímu archívu v Opavě, edukačnímu centru v Hradci nad Moravicí, Areálu dobré pohody v Žimrovicích a spolku Radkov.

 

Fotogalerie Zámecký tábor 2016

Fotogalerie Zahradní táboráček 2016

Komentáře jsou vypnuty.