Jak si postavit dům za 360 tisíc – pozvánka na přednášku v MD

JAK SI POSTAVIT DŮM za 360 tisíc

PŘÍRODNĚ, LEVNĚ A S DUŠÍ

intenzivní jednodenní seminář: OPAVA 17. 11. 2018, 10- 18h

Matiční dům, Rybí trh 7, Opava

vstupné 900 Kč při platbě zadané do 17. 10. včetně, 1200 Kč po tomto datu

Registrace zde:

https://www.pelisky.org/single-post/2017/01/14/JAK-POSTAVIT-DUM-ZA-350Tis

Pokud se rozhodnete stavět domek v přírodě, postupně zjistíte, že když nejste zavřeni v bytě v patrovém domě, kde nemáte kontakt se zahradou a zemí, vůbec nepotřebujete tolik prostoru v domě. Nahradí Vám jej okolí, zahrada, velká okna nebo dveře otevřené do okolního prostoru venku.

Přemýšlejte jinak, o prostoru, svých potřebách, o tom, co přesně v domě chcete dělat. O možnosti prostor co nejvíce zjednodušit nebo stavět postupně po malých částech. Malé domy jsou variabilní, hezké a cenově dostupné.

Bydlení bez hypotéky znamená změnu myšlení, osvobození se od společností vsugerovávaných představ a od diktátu konzumu a v nejdůležitějším momentu je to CESTA K VAŠÍ SVOBODĚ. Pokud chcete stavět jinak, ukážeme vám k tomu cestu na našem semináři, který vám změní pohled na stavění a pak i život.

 

PROGRAM

Úvod do permakultury

Představím základní myšlenkové modely trvalé udržitelnosti, ze kterých vychází mé myšlenky. Změna myšlení je základem k změně života a hodnot. Pochopení slepé cesty konzumu a současné politiky. 

Cesta z města

Seznámím Vás, proč není vesnice a město stejné, a proč snaha minulého i současného režimu ztroskotává a ztroskotá. Proč to někteří nezvládnou a vrací se do města. A jak to jde. Ale hlavně budeme hledat pochopení, co skutečně hledáte, kde je vaše místo.

Kam zbloudil životní standard

Jak lidská civilizace vytvořila současný životní standard a v čem je neudržitelný a zavádějící. Jak nás ničí a zatěžuje a proč tomu tak je. 

Jak by navrhovala dům matka příroda

Optimalizované permakulturní nástroje pro návrh domu tak, aby byl co nejoptimálnější a přitom zajistil vše, co od něj potřebujeme.

Jak stavět dům levně a s duší

Kde leží náklady na stavbu a jak se dají snížit. Co lze ovlivnit a kde ušetřit. Vše z praktického pohledu řemeslníka.

Jak jsem stavěl dům za 360.000,-Kč

Reportáž a podrobné rozebrání možností a postupů u jednoho slamáku.
Ondřej Grob Netík​

Komentáře jsou vypnuty.