Opavská část festivalu Země na talíři se věnuje smysluplnému nakládání s potravinami od jejich produkce přes zpracování a distribuci až po jejich konzumaci. Festival proběhne v Matičním domě a v Alžbětinské zahradě na Rybím trhu ve spolupráci se spolkem Za Opavu.
Program:
16:00-17:00 Workshop výroby pítek pro ptactvo a hmyz v rámci projektu NEJMÉNĚ 25
17:00-18:30 Projekce filmu Sustainable: Potraviny v jiném světle
Lze společnou snahou naše zemědělství uzdravit ještě za našeho života? Film hledá odpověď na to, jakou hodnotu mají zodpovědné praktiky v zemědělství, v oblasti zdraví společnosti i v udržitelném modelu ekonomiky.
18:30-19:30 Debata se zástupci Food Not Bombs Ostrava, s Barborou Kebovou ze Zachraň jídlo a Institutu ciruklární ekonomiky, a se zakladateli opavské komunitní zahrady ze spolku Za Opavu.
20:00-21:00 Komunitní večeře