Země na talíři – zpráva z akce

Ve čtvrtek 23. července proběhla opavská část festivalu Země na talíři, která se věnovala smysluplnému nakládání s potravinami od jejich produkce přes zpracování a distribuci až po jejich konzumaci. Akce proběhla v Matičním domě a byla připravena ve spolupráci spolků Bludný kámen, Za Opavu a Na Mysli.

Program byl následující:

16:00-17:00 Workshop výroby pítek pro ptactvo a hmyz v rámci projektu NEJMÉNĚ 25

17:00-18:30 Projekce filmu Sustainable: Potraviny v jiném světle

18:30-19:30 Debata se zástupci Food Not Bombs Ostrava, s Barborou Kebovou ze Zachraň jídlo a Institutu cirkulární ekonomiky, a se zakladateli opavské komunitní zahrady ze spolku Za Opavu.

20:00-21:00 Komunitní večeře

Akce probíhala v příjemné atmosféře, zúčastnilo se jí cca 30 lidí. Nejdůležitější částí byla diskuze, v rámci které byla řešena problematika plýtvání potravinami, rolí potravinových bank, paběrkováním a dalšími tématy.

Pro účastníky bylo připraveno také vegetariánské občerstvení z potravin z potravinové banky.

Projekt finančně podpořilo Statutární město Opava.

 

Komentáře jsou vypnuty.