5.OPAVSKÉ NOČNÍ KU-PÉ 28.11. 2017 TÉMA : ODVAHA

5. opavské Noční ku-pé se povedlo.
Děkujeme všem účastníkům i posluchačům.
Pořadem provázela: Venuše Drochytková.
Klavírní improvizace: Veronika Frélichová.

    

V rámci programu vystoupili tito odvážní se svými tématy:

GENERAČNÍ OBMĚNA VE FIRMĚ aneb JAK SE Z TOHO NEZBLÁZNIT

Vladimír Peringer : zakladatel a majitel stavební firmy Unicont Opava s.r.o.  Od roku 2012 funguje plně v neziskovém sektoru mj. jako ředitel obecně prospěšné společnosti Vodárenská věž Opava, jejíž náplní je záchrana nemovité kulturní památky a dalších navazujících projektů. Vystudoval stavební fakultu ČVUT v Praze.
Firma získala 3x čestné uznání v soutěži Stavba Moravskoslezského kraje. V roce 2014 získala jeho společnost 3. místo v soutěži Vodafone Firma roku pro Moravskoslezský kraj. Za celou historii podnikání byla jeho společnost vždy zisková.

ODVAHA ZŮSTAT NAŽIVU

Ondřej Hložek : (*1986), rodilý Opavák, odkojen Valašskem a vínem Jižní Moravy, básník a organizátor literárních setkání. Vydal čtyři knihy poezie, připravuje knihu dětských příběhů. Miluje život, svou ženu a tiché večery u praskajícího dříví v kamnech.

NA LANĚ

Ľubomíra Ottová :   „Pochádzam z Batizoviec, bývam v Novej Vsi.  Mám rada čiperný životný štýl a k tomu  mi stačia väčšinou české a slovenské hory, najviac Tatry,   v ktorých som  vyrastala, a do ktorých sa teším najviac. Horolezectvu sa venujem  od vysokej školy a mojím vzorom bola a je Helma Schimkeova. Nič neplánujem,  s manželom lezieme podľa toho čo príde a trénujeme, aby sme boli pripravení na to, čo sa nám ponúka. Tatry sú mojím ihriskom, kde trávim voľný čas, sú mi zotavením, útočiskom, sú mojím svetom“.

ODVAHA K ŽIVOTU

Daniela Radková : narozená ve znamení Vah. Pražačka, od r. 1978 žije ve Slezsku,  na samotě u lesa. Učitelka na gymnáziu, lektorka turistiky, jazzgymnastiky, country tanců, psychoher. Miluje: pohyb, turistiku, tanec, práci na zahradě, akce s lidmi, vzdělávání, knihy, makrobiotiku. Má 2 vlastní, 2 nevlastní děti, 8 vnoučat a manžela    na jiné planetě. Je pracovitá,  všehoschopná optimistka.

 

INTUITIVNÍ TANEC

Zdeňka Häuserová : řekli o ní : Živel; Menstruační cyklus; Sex, volnost, pravdivost žití, hledání, tápání; Tanec; Voda, ticho, bouře; Tantra. 

 

ODVAHA SKRYTÁ V RŮZNÝCH VÝZNAMECH

Petr Mlýnek : opavský rodák, patriot, architekt, zastupitel.

„Žiju pod vlivem svého nejbližšího okolí. Lidé a prostředí v mé blízkosti mne vždy inspirovali, formovali, posouvali dál a tak, aniž bych si to uvědomoval, stal se ze mne architekt, pak otec, pak třeba zastupitel J. Nejsem extrovert a tak mi není vlastní předvádět svou práci či myšlenky, miluju ale „zpovzdálí“ sledovat vliv své činnosti       na její uživatele a jejich okolí“.

ODVAHA NOVINOVÝCH NADPISŮ

Jakub Plaskura : narozen v roce 1994 ve Vítkově. Absolvent oboru Kulturní dramaturgie se zaměřením na divadlo na Slezské univerzitě v Opavě. Nyní student pátého ročníku oboru Audiovizuální tvorba tamtéž. Zakladatel, scénárista, režisér         a herec univerzitního divadelního souboru DRAMKROU. Moderátor a dramaturg opavské talk show Hovory s…  Spoluorganizátor Opavského majálesu 2015, 2016, 2017. Sportovní bloger.

ODVAŽ

Jakub Frank : teoretik a historik umění, kurátor a hudebník. V současné době dokončuje studia dějin umění na Univerzitě Palackého v Olomouci. Působí jako kurátor Galerie Cella a Hovoren, je garantem výtvarné sekce festivalu Luhovaný Vincent        a spoluzakladatelem neviditelné platformy pro prezentaci současného umění Kon:post. Vedle umění se věnuje také pořádání koncertů experimentální a nezávislé klubové hudby. Je zakládajícím členem skupiny Lebanon, jako kytarista vystupuje sólově i ve spolupráci s dalšími hudebníky v improvizačních projektech. Publikuje          v periodikách o výtvarném umění a hudbě. Jako člen spolku Bludný kámen již několik let aktivně působí na opavské kulturní scéně.

ODVAHA A TAO

Petr Beneš : žije v Ostravě. Od roku 2002 praktik Čínské medicíny se zaměřením Akupresura, masáže, poradenství, zdravotní cvičení Taoistický Čchi kung, meditace. Absolvent pokročilé Taoistické techniky Čchi nej Tsang (masáž vnitřních orgánů), student CesamQ -akademie vzdělávacích programů pro lékařský Čchi kung, absolvent techniky De Rui Čchi kung.  Zájmy: Mír, láska, pohyb v přírodě a klid.  Motto: „Největší vize je pochopit a ODVÁŽIT se přijmout možnosti, které v sobě všichni nosíme“.

JAK PŘEKONAT STRACH

Jasmína Finkeová : „Jsem absolventka kulturní dramaturgie a divadelní vědy, v současné době pracuji v kulturně-uměleckém prostoru KUPE. Během studia na Slezské univerzitě jsem působila v divadelním souboru Dramkrou jako dramaturgyně     a v roce 2016 jsem organizovala 10. ročník studentského multižánrového festivalu Na cestě. Zajímám se o alternativní způsob života, hlídám malé děti a ráda uklízím. Jsem vegetariánka, dělám acrojógu a mám doma poměrně již velkou sbírku knih“. 

 

 

Komentáře jsou vypnuty.